vdbkadvocaten

Tarief

De hoogte van het tarief dat wij hanteren is afhankelijk van een aantal factoren, zoals de ervaring van de betreffende advocaat en de spoedeisendheid van de zaak. Voor maatschappelijke organisaties hanteren wij een aangepast tarief. Ook in het algemeen liggen onze tarieven (soms beduidend) onder die van andere kantoren. Dit is onder meer mogelijk omdat wij als klein kantoor minder kosten maken.

Als wij een zaak aannemen maken wij tevoren een zo goed mogelijke, realistische inschatting van onze werkzaamheden. Bij complexe zaken faseren wij de werkzaamheden en maken wij voor de eerste fase een begroting. Inzet in vervolgfasen hangt vaak af van het resultaat dat in eerste instantie wordt bereikt. Wij bespreken gedurende een zaak met onze cliënt telkens de verschillende opties (“doorgaan, schikken of stoppen”) op basis van een professionele inschatting van de kans op succes in een zaak.

Ons kantoor staat open voor de behandeling van zaken op toevoegingbasis. Met deze aanpak hebben ook minder vermogende particulieren en in milieuzaken rechtspersonen toegang tot gespecialiseerde rechtsbijstand.